sâmbătă, 22 mai 2010

YouTube eradichează molima numita Internet Explorer 6


Lupta impotriva retardului browser numit generic IE6, sau pe larg "Internet Explorer 6" a fost preluata si de gigantul YouTube.

In acest sens, sub sloganul "Solve a Problem: Upgrading your browser", YouTube nu mai permite vizualizarea filmuletelor sale prin intermediul lui IE6 ci pune la dispozitie linkuri pentru descarcarea ultimelor versiuni ale browserelor.
Spre surprinderea mea, exista un link spre IE8, care intr-adevar este mult mai bun decat predecesorii lui, insa si acesta, dupa cum ne-a obisnuit Micro$oft cu toate produsele sale, are un dinte impotriva standardelor universale, preferandu-le pe cele personale (stupide si ilogice).

Si inca nu am inteles de ce un utilizator (cu cel putin 2 grame de creier), ar instala un browser de 100Megabiti, care e supus la toate gaurile de securitate din lume, cand ar putea instala un browser de doar 4-5 Megabiti, care ii ofera si securite si viteza si satisfactia de a putea rula orice exista pe internet.

Personal m-as bucura ca tot mai multe site-uri sa adopte atitudinea celor de la YouTube (Google), determinand prin aceasta cresterea nivelului de calitate al Internetului, iar pe cei de la Micro$oft sa produca un browser cel putin utilizabil(performant cu siguranta le este peste mana).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu