vineri, 8 iulie 2011

Fanfest 2011 - Hai acasa pentru 3 zile (12-13-14 August 2011)



REPUBLICA LIBERĂ DE CIANURI ROȘIA MONTANA

PRIMARUL ROȘIEI MONTANE NU TE VREA LA ROȘIA.
NU VREA ROȘIA ÎN PATRIMONIUL UNESCO.
NU VREA NIMIC CE NU CONȚINE CIANURĂ.
HAI LA ROȘIA MONTANĂ SĂ O ELIBERĂM.

Roşia Montană a fost, întotdeauna, mai mult decât un conflict. Mai mult decât o campanie, mai mult decât un protest. Roşia Montană a fost – şi este! – dovada vie a spiritului civic românesc. La Fân Fest Roşia Montană nu doar s-a pus la îndoială şi s-a criticat proiectul de minerit cu cianuri, ci s-a şi construit încrederea în existenţa unui civism real, implicat, încrederea în apariţia unor generaţii de români care privesc dincolo de confortul propriu, cărora le pasă de mediu, de patrimoniu, de istorie, de o politică cinstită, de rostirea adevărului.

Fân Fest Roşia Montană ai fost TU, de fiecare dată. Tu, cel/cea care ai venit pentru că ţi-a păsat, tu, cel/cea care ai refuzat să stai deoparte şi să îţi spui că cianura e problema altora, nu a ta. Roşia Montană este şi casa ta, pentru că România este şi casa ta. Ei bine, anul acesta, primarul din Roşia Montană nu te vrea acolo. RMGC nu te vrea acolo, aşa cum nu te-au vrut niciodată. Pentru ei, ca şi pentru un întreg grup de corupţi şi demagogi, ar fi mai comod ca tu să nu exişti. Pentru ei, includerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO este „un abuz” – asta au devenit cultura şi istoria ţării tale!

Dar tu exişti. Eşti viu şi liber să îţi spui opinia. Eşti liber să vii la Roşia Montană, cu vocea ta, cu chitara, cu cortul şi conserva în rucsac, cu dorinţa de a da Roşiei Montane ceva din libertatea ta. Pentru că Roşia Montană trebuie eliberată – de cianuri, de minciună, de nepăsare şi de corupţie!


Vino la Roşia Montană, să o ocupăm împreună!
Vino să declarăm Republica Liberă de Cianuri Roşia Montană!
Hai acasă pentru trei zile!

Mai multe detalii puteti obtine de pe site-ul: http://fanfest.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu