miercuri, 20 iulie 2011

Reclamele si promisiunile Gold Corporation

In ultima vreme vad la TV tot mai multe reclame platite de Gold Corporation.
Privindu-le, imi dau seama cum functioneaza sistemul lor: "Creduli sa fie, ca bani avem noi sa ii convingem".

Citez de pe pagina lor de facebook:

Compania Roşia Montană Gold Corporation ( RMGC) urmează să dezvolte la Roşia Montană cea mai modernă mină din România, iar ţara noastră va deveni, prin demararea acestui proiect minier, cel mai mare producător de aur din Europa.

Pe durata exploatării vom extrage aprox. 314 tone de aur şi 1480 tone de argint, aducând beneficii importante economiei româneşti şi stabilind un nou standard pentru mineritul aurifer responsabil, atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi la nivel mondial.

Adevaruri spuse pe sfert. Sfertul care convine corporatiei!

Citind fraza de mai sus, iti spui: "Extraordinar de bine pentru Romania"!

Da, asa isi spune cititorul neavizat, care nu cunoastea intreaga masinatiune a Gold Corporation, care se prezinta ca un fel de Mesia al Rosiei Montana, in timp ce in realitate este diavolul insusi, care minte, rapeste si ucide prin insasi natura lui.

Se vor extrage 314 tone de aur si 1480 tone de argint.

Conform analizelor, acestea sunt estimarile pentru exploatarea Rosiei Montana.

Si astfel ca iti vei spune: "Wow. Ce bogata va fi Romania!!!".

DOAR ca acel aur va ajunge in Canada, locul de bastina al lui Gabriel, iar Romania va fi jefuita de o comoara. Evident, nu toata Romania, pentru ca vor fi cativa guvernanti corupti, care in urma acordurilor cu GC de a le permite jaful, pardon, exploatarea, vor uita de grija zilei de maine pentru ei si cateva generatii de urmasi, jefuitorul umplandu-le conturile, astfel "aducând beneficii importante economiei româneşti". Restul Romaniei nu conteaza. Ei au reclame cu promisiuni. Ar trebui sa le fie suficiente, alaturi de celelalte beneficii: zone poluate, rauri otravite cu cianuri, distrugerea naturii, distrugerea vestigiilor din zona Rosia Montana.

Veti spune poate: Dar ei promit protejarea zonei si a vestigiilor.
DA, ei PROMIT. Pana treci puntea (a se citi obtinerea tuturor avizelor de exploatare) te faci frate si cu dracu (a se citi : minti, corupe, ucide, santajeaza).
Gold Corporation stie mai bine decat tine cum sa obtina profituri. Daca macar o clipa iti imaginezi ca o corporatie vine in tara ta pentru beneficiul tau, nu al ei ... atunci chiar esti o cauza pierduta, ca sa ma exprim bland.

Diferenta dintre un hot si un escroc este ca hotul te deposedeaza fara acordul tau, in timp ce escrocului ii facilitezi tu actiunile, dupa ce acesta te-a convins ca e in avantajul tau.

Recunoasteti tiparul?
Noi avem aurul, ei au dorinta de profit. De buna voie nu o sa li-l dam. Dar daca inghitim promisiunile lor, ii vom ajuta chiar sa il puna in camioane si sa il duca. Apoi vom astepta beneficiile. Vor veni si acestea. Candva. Sub forma lectiei personale, care ne va ajuta ca data viitoare sa nu mai fim atat de prosti.

Pana una alta sa ne trezim la realitate, sa ne harnicim si sa nu mai speram ca vom primi ceva gratuit. Avem de toate, dar daca nu-s muieti posmagii, mai bine sa ii ia altcineva, ca vorba aia: "Muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu